Plata taxei de viză

Introducere

Majoritatea solicitantilor, inclusiv copiii, trebuie sa plateasca o taxa de procesare a vizei care este nereturnabila si nu poate fi transferata unei alte persoane indiferent daca viza este acordata sau nu. Taxa de procesare a vizei este stabilita in functie de tipul vizei pentru care doriti sa aplicati.

Retineti, taxa de procesare a vizei este nereturnabila. Va rugam sa verificati inca o data ca aveti nevoie de o viza pentru a calatori in SUA. Nu este necesar sa aplicati pentru o noua viza daca detineti deja una aflata in perioada de valabilitate sau daca sunteti cetatean al unei tari care face parte din Programul de Renuntare la Viza.

Anumiti solicitanti de viza nu trebuie sa plateasca taxa de procesare a vizei, cum ar fi spre exemplu:

 • Cei care solicita o viza de tip A sau G pentru calatorii oficiale,
 • Cei care solicita o viza de tip J pentru a participa in cadrul unor Programe sponsorizate de Guvernul American

Anumite persoane nu au nevoie de viza, cum ar fi:

 • Cei care detin deja o viza conforma cu scopul calatoriei in SUA
 • Cei care au cetatenie Canadiana sau Bermuda (dar nu aplica pentru o viza de tip A, E, G, K ori V)

Daca insa aveti nevoie sa obtineti o viza pentru SUA, va rugam sa urmati instructiunile de mai jos referitor la plata taxei de procesare a vizei. Pentru mai multe informatii referitoare la scutirile de taxe, va rugam sa vizitati aceasta pagina.

Retineti: Exista o limitare referitor la numarul de reprogramari ale interviului pentru viza. Va rugam sa planificati interviul astfel incat sa nu fiti nevoit(a) sa platiti o noua taxa de procesare a vizei. Aceasta este nereturnabila.

Optiunile de plata a taxei de procesare a vizei

  Numerar la Banca

  Orice solicitant de viza temporara poate plati taxa de procesare a vizei in moneda locala la orice sucursala a Moldova Agroindbank. Inainte de a merge la o sucursala a Moldova Agroindbank, trebuie sa imprimati formularul de depunere corespunzator vizei SUA pentru care doriti sa aplicati, formular disponibil pe aceasta pagina. Mergeti cu acest formular la banca pentru a efectua plata. De asemenea, trebuie sa aveti la dumneavoastra un act de identitate pentru a putea efectua plata la ghiseul bancii.

  Daca imprimati formularul de depunere inainte de ziua in care planificati sa efectuati plata taxei, va rugam sa verificati data de expirare inscrisa pe formular. Daca data expirarii este anterioara datei in care doriti sa faceti plata taxei, reveniti pe acest web site si dati click din nou pe link-ul corespunzator pentru a genera un nou formular de plata. Casierii bancii nu vor accepta incasarea taxei in baza unui formular de plata expirat. La momentul platii taxei, Moldova Agroindbank va elibera o chitanta. Pastrati chitanta. In cazul in care o pierdeti ea nu poate fi inlocuita. Nu veti putea efectua o programare la interviul pentru viza fara a fi in posesia numarului chitantei.

  Selectati din lista de mai jos formularul de plata corespunzator cuantumului taxei de procesare a vizei pentru care doriti sa aplicati. Sumele sunt indicate in dolari americani. Aceasta pagina contine informatii suplimentare despre taxele de procesare corespunzatoare fiecarui tip de viza.

  Va rugam sa retineti ca formularele de plata nu sunt compatibile cu iPad, motiv pentru care ele nu se incarca in mod corect cu programul Apple .pdf reader. Formularele se incarca totusi corect pe computerele Apple daca sunt vizualizate cu Adobe Reader. Daca nu puteti deschide sau vizualiza formularul de plata, va rugam sa descarcati si sa instalati ultima versiune de Adobe Reader de pe Adobe website. Nu se percepe nici o taxa pentru descarcarea Adobe Reader.

  Dupa ce ati efectuat plata taxei de procesare a vizei, pastrati chitanta eliberata de Moldova Agroindbank. Nu se poate inlocui in cazul pierderii. Nu veti putea programa un interviu cu ofiterul consular fara a avea numarul chitantei.

  Programarea interviului pentru viza

  Fie ca efectuati programarea interviului de viza online fie prin call center, veti avea nevoie de numarul chitantei care atesta plata taxei de procesare a vizei. Folositi numarul incercuit cu rosu din imaginea de mai jos pentru a programa interviul de viza.

  Fee Payment Receipt

  Puteti programa interviul de luni pana vineri incepand cu ora 8:00am a zilei lucratoare care urmeaza celei in care ati efectuat plata taxei de procesare a vizei la Moldova Agroindbank. Solicitantii care platesc taxa de procesare a vizei in zilele de vineri sau sambata pot programa interviul incepand cu ora 8:00 a.m. din urmatoarea zi lucratoare.

  Informatii suplimentare

  Daca aveti intrebari legate de rata de schimb, va rugam sa faceti click aici, sa va creati un profil si sa raspundeti la cinci intrebari scurte astfel incat sa putem stabili cu exactitate suma pe care trebuie sa o achitati.