Ambasada SUA la Chișinău procesează acum toate categoriile de viză pentru imigranți și pentru non-imigranți, însă programările rămân limitate din cauza situației locale de COVID-19. Avem programări limitate disponibile pe principiul primul venit, primul servit atât pentru cetăţenii moldoveni, cât şi pentru cetăţenii altor ţări. Ca urmare, există un timp semnificativ de așteptare pentru interviurile de vize temporare. Oferim atâtea programări cât permit condițiile locale, resursele și măsurile de siguranță, astfel încurajăm solicitanții să fie conștienți și să se programeze din timp.

Conform Ordinului Executiv 13991 privind Protecția Forței de Muncă Federale și Necesitatea Purtării Măștii și respectarea recomandărilor CDC, toți vizitatorii Ambasadei SUA de la vârsta de doi ani și mai mult trebuie să poarte mască în timp ce se află în sediul Ambasadei.

Pe data de 25 octombrie preşedintele Biden a anunţat o nouă proclamaţie – “Proclamaţia privind reluarea în siguranţă a călătoriilor pe durata pandemiei de COVID-19”. Această proclamație, care a intrat în vigoare pe 8 noiembrie 2021, de la 12:01 EET și a anulat restricțiilor impuse de Proclamațiile Prezidențiale (P. P.) 9984, 9992, 10143 și 10199 care suspendau intrarea în Statele Unite a persoanelor prezente fizic în Brazilia, China, India, Iran, Irlanda, Spațiul Schengen, Africa de Sud și Marea Britanie. În locul acestor restricții, președintele a anunțat o cerinţă globală de vaccinare pentru toți călătorii străini adulţi. Mai multe informații despre această cerință globală de vaccinare, inclusiv detalii despre excepții și derogări din motive umanitare, sunt disponibile pe website-ul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) .


Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) solicită tuturor pasagerilor care intră în Statele Unite să prezinte un test COVID-19 negativ (un test de depistare a virusului SARS-CoV-2 aprobat sau autorizat de autoritatea națională competentă), efectuat cu o zi înainte de plecare. Companiile aeriene trebuie să confirme rezultatul testului ca fiind negativ înainte de îmbarcare. Companiile aeriene trebuie să refuze îmbarcarea pasagerilor dacă aceștia nu prezintă confirmarea unui test negativ sau a recuperării. Cerinţa este separată de procesul solicitării unei vize. Toate Proclamaţiile Prezidenţiale care restricţionează călătoriile din cauza COVID-19 rămân în vigoare şi se aplică, în continuare, indiferent de rezultatul testului sau vaccinării. Persoanelor care deţin o derogare (National Interest Exception) li se aplică, în continuare, toate cerinţele de testare înainte de călătorie.

Mai multe informaţii despre excepţiile de la testare sunt disponibile aici. În plus, dacă prezentaţi simptome similare cu cele ale gripei sau dacă aţi fost expuşi la coronavirus, vă recomandăm insistent să amânaţi programarea cu cel puţin 14 zile.


Ambasada S.U.A în Moldova înțelege că sunt mulți solicitanți care au plătit taxa de solicitare a vizei și care așteaptă să efectueze o programare. Depunem toate eforturile pentru a relua procesarea vizelor, cât de sigur și rapid posibil. Între timp, vă asigurăm că Ambasada S.U.A va extinde valabilitatea plăților efectuate (taxa pentru solicitarea vizei) până la data de 30 septembrie 2023, oferind tuturor solicitanților, care nu au reușit să efectueze o programare din cauza suspendării serviciilor de procesare a vizelor, oportunitatea de a se programa și/sau prezenta la interviu cu taxa de solicitare a vizei ce a fost deja plătită. Vă rugăm să accesați această pagină web pentru a afla mai multe informații despre când vom relua procesul obișnuit de eliberare a vizelor.


Dacă sunteţi un cetăţean al unei ţări participante la Visa Waiver Program, dar nu sunteţi eligibil pentru a călători în Statele Unite în baza acestui program, va trebui să solicitaţi o viză temporară cu cel puţin trei (3) luni înainte de data aproximativă a călătoriei. În cazul în care planurile de călătorie nu sunt urgente, va trebui să plătiţi taxa de solicitare a vizei, să completaţi formularul DS-160 de pe website-ul ceac.state.gov/genniv şi să programaţi interviul de solicitare a vizei. În situaţia în care planurile de călătorie sunt iminente, puteţi solicita o programare în regim de urgenţă. Vă rugăm să includeţi în solicitare data şi scopul călătoriei, dar şi o copie a mesajului primit din partea Serviciului Vamal şi de Protecţie a Frontierei cu privire la statutul ESTA. Mai multe informaţii despre restricţiile călătoriei sub programul Visa Waiver Program, inclusiv cerinţele despre paşaportul electronic, puteţi găsi aici.


Dacă în trecut aţi mai solicitat o viză şi doriţi să vă programaţi pentru un alt interviu de solicitare a vizei, vă rugăm să completaţi un nou formular DS-160 (formularul DS-160 poate fi găsit aici). După completare, actualizaţi profilul cu noul număr al formularului DS-160, înainte de a efectua o nouă programare.


Solicitanții de viză care nu sunt cetățeni ai Republicii Moldova și nu locuiesc în Republica Moldova trebuie să facă o programare din locurile alocate rezidenților altor țări. Vă atenționăm că perioada de așteptare pentru rezidenții altor țări este semnificativă. La moment nu există locuri disponibile pentru următoarele câteva luni. Vă rugăm să verificați periodic pagina web deoarece locurile pentru programare sunt alocate cu doar o lună înainte.


Mount Rushmore - South Dakota

Bine aţi venit pe site-ul Serviciului de Informaţii Vize SUA pentru Republica Moldova. Pe acest web site puteţi găsi informaţii despre vizele temporare sau de imigrare pentru SUA, precum şi condiţiile de aplicare pentru fiecare tip de viză. De asemenea, puteţi să aflaţi informaţii despre modalitatea de plată a taxei de procesare a vizei şi modul în care puteţi programa un interviu la Ambasada SUA din Chişinău.

Acesta este site-ul oficial pentru informaţii despre vize al Ambasadei SUA în Republica Moldova.